Yhdistyksen esitteet 2016

Oppaat ja julkaisut

Yhdistyksen toteuttamien projektien kokemukset on koottu oppaiksi ja julkaisuiksi, joiden tarkoituksena on kertoa lukijalleen kansanomaisesti ja helposti ymmärrettävästi psyykkisistä sairauksista, sairastumisesta, hoidosta ja omaisten selviytymisprosessista.

Raportti - Mielenterveysomaisten tuki 2020 avaa tästä
Delfoi-arviointitutkimus mielenterveysomaisille tarjottavan tuen mahdollisuuksista Varsinais-Suomen alueella 2020.


Käsikkäin –opas psyykkisesti oireilevien lasten ja nuorten omaisille. Opas on syntynyt Omaiset mielenterveystyön tukena Lounais-Suomen yhdistys ry:n Käsikkäin-projektissa (2001-2003). Se on laadittu perheille tueksi lasten ja nuorten hyvän elämän rakentamiseen, mielenterveyden häiriöiden ennaltaehkäisyyn ja tarvittaessa mahdollisimman varhaiseen toteamiseen, hoitoon ja kuntoutukseen. Valitettavasti, tätä opasta emme voi lähettää halukkaille, mutta meidän kirjastostamme sitä voi lainata.

Mitä meille nyt tapahtuu? Ensitietoa psyykkisestä sairastumisesta ja läheisten prosessista. Opas on syntynyt Omaiset mielenterveystyön tukena Lounais-Suomen yhdistys ry:n Kotiin asti -perheohjaushankkeessa (2004-2007) syntyneiden kokemusten pohjalta. Tarkoituksena on auttaa lukijaa hahmottamaan, mitä psyykkiset oireet voivat olla, miten niitä hoidetaan ja mitä lähipiirissä voi tapahtua.

PDF-dokumentti

”Sää ja Mää Aallokossa” Puolison mielenterveysongelmat, parisuhde ja perhe. Opas on syntynyt Omaiset mielenterveystyön tukena Lounais-Suomen yhdistys ry:n Kotiin asti -perheohjaushankkeessa (2004-2007) syntyneiden  kokemusten pohjalta. Tarkoituksena on auttaa lukijaa ymmärtämään, mitä psyykkinen oireilu parisuhteessa voi olla, ja miten siitä huolimatta selviydytään.

PDF-dokumentti

”En ollut yksin Omaiset mielenterveystyön tukena Lounais-Suomen yhdistys ry 1984 – 2009” Yhdistyksen kirja kertoo sen uraauurtavasta työstä omaisten ja heidän perheidensä tukena vaikeassa elämäntilanteessa sekä mielenterveystyön edistämisessä.
Teksti: Mirjam Lohi, Työ jatkuu –luku Päivi Rintala, Kannet:Riitta Haikka
Painopaikka: Ykkös-Offset Oy Vaasa, Hinta: 10 €, kirja on myös lainattavissa yhdistyksen kirjastosta.

Tätä kirjaa voi tilata Varsinais-Suomen mielenterveysyhdistys - FinFami ry:n toimistolta 044 793 0580 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Suurimmissa tilauksissa peritään myös postikulut ja käsittelymaksu (5 €).

Mielenterveysomaiset Pirkanmaa - FinFami:sta oppaita mm. kaksoisdiagnoosi, epävakaa persoonallisuus, tietoa ikääntyneiden masennuksesta.

Järjestöjen yhteinen sosiaaliturvaopas

 

Kirjasto

Yhdistyksessä tehty Outi Vesterisen sosionomi (AMK) opinnäytetyö "Mielenterveyden merkitys parisuhteelle"

Yhdistyksellä on pieni kirjasto, josta voi lainata kirjoja. Lisäksi meillä on käsikirjasto ym. materiaalia, joihin voi tutustua yhdistyksemme toimistolla.

 

Tietoa netissä mielenterveyden ongelmista

 

Jaa

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Tapahtumakalenteri